Werkgroep HVBY

De leden van de werkgroepen archief en modelbouw van Historisch Ypenburg de komen elke maandag- en woensdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur en bijeen in de Curtiss Corner in het wijkcentrum Piet Vink aan de Laan van Hoornwijck 260 op Ypenburg te Den Haag. Tramhalte 15 is voor de deur. Betaald parkeren overdag bij winkelcentrum.

Een bijzondere activiteit is het aanleggen van een verzameling modellen van historische vliegtuigen die op vliegveld Ypenburg aanwezig zijn geweest. De werkgroep modelbouw is sinds eind 2016 actief en de collectie is nog niet compleet. De werkgroep modelbouw komt op woensdagochtend bijeen. 

De voornaamste bezigheid van de HVBY is het verzamelen van informatie over Ypenburg. Het doel is om de historische informatie over Ypenburg toegankelijk te maken voor bewoners en andere geïnteresseerden. Dit kan via websites, tentoonstellingen, lezingen en informatiepanelen. Maar ook via artikelen in kranten en tijdschriften of in boekvorm. Al met al een veelzijdigheid aan activiteiten waar ieder vanuit eigen interesse, kennis of vaardigheid uit de voeten kan.

De werkgroep archief verzamelt informatie over Ypenburg, registreert en scant documenten, foto’s en kaarten en zoek aanvullende informatie op internet of in archieven. Inmiddels omvat het krantenarchief meer dan 12:000 artikelen over Ypenburg. Peter was onze trouwe vrijwilliger die grotendeels het krantenarchief heeft gescand en geordend. Na zijn overlijden eind 2021 is het krantenarchief naar hem vernoemd. 

Heeft u interesse in de activiteiten van de Historische vereniging, heeft vragen of wilt u informatie over de historie van Ypenburg dan bent u welkom op maandag- of woensdagochtend in De Curtiss Corner. U kunt ook een afspraak maken voor een maandag- of woensdagavond.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met HVBY via de contactpagina op deze site.