Werkgroep HVBY

De leden van de werkgroep Historisch Archief van de HVBY komen elke woensdag- en donderochtend van 10.00 tot 12.30 uur en elke 1e en 3e woensdagavond van de maand bijeen in de Curtiss Corner in het wijkcentrum Piet Vink aan de Laan van Hoornwijck 260 op Ypenburg/Den Haag. Tramhalte 15 is voor de deur. Betaald parkeren bij winkelcentrum.

De voornaamste bezigheid van de HVBY is het verzamelen van informatie over Ypenburg. De werkgroep registreert en scant documenten, foto’s en kaarten en zoek aanvullende informatie op internet of in archieven. Het doel is om de historische informatie over Ypenburg toegankelijk te maken voor bewoners en andere geïnteresseerden.

Dit kan via websites, tentoonstellingen, lezingen en informatiepanelen. Maar ook via artikelen in kranten en tijdschriften of in boekvorm.

De lezingen worden georganiseerd als er over een bepaald onderwerp voldoende is uitgezocht. Al met al een veelzijdigheid aan activiteiten waar ieder vanuit eigen interesse, kennis of vaardigheid uit de voeten kan.

Heeft u interesse in de activiteiten van de werkgroep, of heeft vragen of informatie over de historie van Ypenburg? dan bent u welkom op woensdag- of donderdagochtend. Afspraken op andere tijden zijn uiteraard ook mogelijk.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met HVBY via de contactpagina op deze site.