SAR wedstrijd

      Geen reacties op SAR wedstrijd

Van 25 t/m 29 mei 1970 vond op Ypenburg de 4e Internationale SAR Helikopter Competitie plaats, waaraan teams van de RAF- Engeland, Royal Danish Air Force, Royal Belgiam Air Force en team van de Kon. Luchtmacht deelnemen. Het idee hier achter is dat in een internationale competitie wordt gestreden maar ook dat men ideeën uitwisselt over redding en opsporingsmethodieken.

De eerste ontmoeting 1967 vond plaats in Koksijde, België en werd gewonnen door het Deense team. In 1968 won het Engelse team in de Aalborg, Denemarken. In 1969 won Nederland in het Engelse Thorney en daarom was Ypenburg aan de beurt om deze wedstrijd te organiseren. De grote (huidige Bos) vijver is o.a. het operatie gebied.

Aan deze wedstrijd namen in totaal een twintigtal helikopters deel en een honderdtal personen.

Op de eerste foto staan de volgende helicopters: Deense Alouette III, Agusta Bell 204 van de Kon. Marine, een Noorse en een Duitse AB 204, een Alouete III van de KLu, een Kaman H-43 Huskie van de U.S.Air Force, een Westland Whirlwind van de RAF, een Duitse, een Nederlandse en een Belgische Sikorsky S-58, een onbekende S-58, en een Deense Sikorsky S-61.