Monumentendag op Ypenburg goed bezocht

      Geen reacties op Monumentendag op Ypenburg goed bezocht

img_0268_klimg_8962_kl_hk

 

 

 

 

 

 

Het Stationsgebouw van vliegveld Ypenburg is op zondag 11 september door 365 personen bezocht. Zij hebben als première de film over de aanleg van het vliegveld gezien voordat zij zijn rondgeleid door de vrijwilligers van de Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg. De film uit 1936 over de aanleg van het vliegveld komt uit het archief van familie Reinders. De heer D. H. Reinders was voorzitter van de Haagsche Aeroclub en één van de initiatiefnemers van het vliegveld.

Voor het stationsgebouw was een terras ingericht waar men ook boeken en kaarten kon kopen.
De bezichtiging was mogelijk door de door de medewerking van de bedrijven Van Berlo en Sita die sinds dit jaar hun kantoren in het Stationsgebouw hebben en BOEi, eigenaar van het rijksmonument. De volgende gelegenheid om het Stationsgebouw te bezichtigen is volgend jaar op zondag 10 september 2017.

De volgende activiteit is op zondag 2 oktober 2016 om 15:00 uur als de Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg samen met de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe een lezing over 80 jaar Vliegveld Ypenburg en rondleiding over het vliegveldterrein verzorgen.