NIMH Meidagen-collectie online

      Reacties uitgeschakeld voor NIMH Meidagen-collectie online

Bent u opzoek naar informatie over de oorlogsverhalen van opa die vocht op of rond vliegveld Ypenburg. Nu kunt u online persoonlijke verhalen raadplegen en gevechtsverslagen bij het Nederlands Instituut Militaire Historie (NIMH)

Op archieven.nl vindt u de gevechtsverslagen Meidagen 1940. Het gaat om collectie 409. Op basis van deze gevechtsverslagen is de 18-delige serie De strijd op Nederlands grondgebied tijdens de Wereldoorlog II geschreven. Ook deze zogenoemde Groene Serie staat op archieven.nl.

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) heeft belangrijke collecties over de meidagen van 1940 online gezet. Het betreft het uitgebreide overzichtswerk ‘de Groene Serie’ over de strijd op Nederlands grondgebied, en de bronnen die voor deze 18-delige reeks zijn gebruikt, te weten: de collectie Gevechtsverslagen en -rapporten mei 1940 (collectie 409) en de collectie Nierstrasz, Beknopt overzicht en ‘de Groene Serie’ (collectie 418), met manuscripten en diverse verzamelde informatie. Het materiaal is in te zien op www.archieven.nl In het filmpje wordt ook kort uitgelegd hoe u de documenten kunt raadplegen.

De gevechtsverslagen en de groene serie: Toelichting Meidagen collecties online raadplegen

NOS over gevechtsverslagen: Nederlandse gevechtsverslagen van 10 mei 1940 nu ook online

Ypenburg:  Duitse aanval op Ypenburg 10 mei 1940