Een koninklijke expeditie naar Den Haag!

      Geen reacties op Een koninklijke expeditie naar Den Haag!

hAAGS HISTORISCHDe bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg, en het Historisch Informatiepunt nodigen u in maart, april en mei uit om mee te gaan naar een museum en twee paleizen. Naar het Haags Historisch Museum, Paleis Kneuterdijk en naar ‘Escher in Het Paleis’, waar u onder deskundige leiding een kijkje neemt in 200 jaar Koninkrijk. Met in juni een lezing en gezellige borrel tot slot in bibliotheek Leidschenveen.

Heen en terug
De expeditie begint steeds in bibliotheek Ypenburg. Daar heten we u welkom en vertrekken samen met een bus naar de bestemming van die dag. Na afloop brengt de bus u terug naar de bibliotheek, waar koffie en gebak wachten!

vr 7 mrt, 09.30 – 12.30 u.
Het Haags Historisch Museum
Rondleiding door de tentoonstelling Landgenoten! Onderdanen & Oranjes 1813 – 2013.
Kosten: € 2,50 (leden bibliotheek of HVBY) / €5 (niet-leden. De bus vertrekt uiterlijk om 09.45 uur.

4 apr, 09.30 – 12.30 u.
Paleis Kneuterdijk, Raad van State
Rondleiding door Paleis Kneuterdijk, in 1816 door Koning Willem I gekocht voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Vandaag stelt de Raad van State het open voor een bezichtiging en een rondleiding door de tentoonstelling over 200 jaar koninkrijk.
Kosten: € 2,50 (leden bibliotheek of HVBY) / €5 (niet-leden. De bus vertrekt uiterlijk om 09.45 uur.

vr 9 mei, 12.30 – 15.30 u.
‘Escher in Het Paleis’Rondleiding door het mooie paleisje aan het Lange Voorhout, waar de koninginnen Emma, Wilhemina en Beatrix regelmatig gebruik van maakten. Nu geeft het paleis ruimte aan een permanente tentoonstelling met 130 werken van de kunstenaar M.C. Escher. De rondleiding wordt dan ook gecombineerd met interessante wetenswaardigheden over deze graficus.
Kosten: € 2,50 (leden bibliotheek of HVBY) / €5 (niet-leden. De bus vertrekt uiterlijk om 12.45 uur

di 6 juni, 19.30 – 21.00 u.
Lezing en borrel in bibliotheek Leidschenveen
Interactieve, informele lezing over 200 jaar koninkrijk. En, onder het genot van een hapje en een drankje, napraten  over al wat er te zien was in de musea en paleizen! Toegang gratis.

Aanmelden en informatie
Wilt u mee op expeditie? Meldt u zich dan aan via: ypenburg@dobdenhaag.nl. En haal de kaarten uiterlijk twee dagen van te voren op bij bibliotheek Ypenburg. Wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen naar tel. (070) 353 86 11.