Deelplan 12 – De Bras

      Geen reacties op Deelplan 12 – De Bras

Om met de gegeven dichtheid toch een landelijke woonwijk te maken zijn de woningen in dit plan gegroepeerd tot eigentijdse landhuizen. In plaats van 595 woningen worden daardoor 124 landhuizen geplaatst in acht verschillende typen. De landhuizen liggen als het ware gestrooid tussen woonpaden en waterlopen. De meeste woningen hebben een tuin aan het water. In het hart van het plan is een langwerpige vijver gecombineerd met speelgelegenheid op eilanden. Parkeerplaatsen zijn gelegen op eigen terrein tussen de woningen of zijn in zgn. parkeerkoffers verzameld.

Het plan wordt haaks op de lange lijnen doorkruist door twee groene wandelzones. De landhuizen zijn samengesteld uit verschillende typen woningen en segmenten, hebben allen een karakteristieke kapvorm en entrees aan voor- en/of zijkant.

Een gevarieerd beeld ontstaat door verspringing van rooilijnen en toevoegingen als veranda’s, bergingaanbouwtjes aan de voorzijde individuele of doorlopende dakkapellen en een mix van baksteen, keramische pannen en houten gevelbekleding in een palet van frisse kleuren.