Dag van de Haagse Geschiedenis

DAG VAN DE HAAGSE GESCHIEDENIS 2019

 

Zaterdag 13 april 2019 op het Plein in Den Haag. Er doen weer vele Haagse musea, erfgoedinstellingen zoals het Archeologie, Haags Gemeentearchief en Monumentenzorg, en historische vrijwilligersverenigingen mee. Iedere deelnemer aan de Dag van de Haagse Geschiedenis 2019 organiseert minstens één activiteit waar het publiek aan kan deelnemen. Denk hierbij aan stadswandelingen, lezingen, boottochten, rondritten en workshops voor volwassenen en voor kinderen. Het Plein is ons festivalterrein. Het is gratis toegankelijk en veel activiteiten worden gratis aangeboden. De Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg vindt u in kraam 27.

HOE WERKT HET?

Dit jaar valt de Dag op 13 april. Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van alle activiteiten. Hier vind je de informatiemarkt. Op deze markt kun je bij verschillende kraampjes tickets halen voor activiteiten. Onder programma vind je alle activiteiten die de deelnemers aan de Dag van de Haagse Geschiedenis organiseren, hoe laat de activiteit begint en of het iets kost. Let op: Als je mee wilt doen moet je altijd eerst een ticket halen op het Plein! (tenzij anders vermeld) Op onze facebookpaginaverschijnen regelmatig nieuwtjes.

WAAROM DEZE DAG?

Al ruim 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is om alle inwoners van onze stad bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? Ook dit jaar werken vele erfgoed- en culturele instellingen en organisaties in Den Haag samen om dit doel te bereiken. We verwelkomen je graag op het Plein op 13 april!

PROGRAMMA

Uitgebreid overzicht van het programma met excursies, workshops vindt u via link: http://www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl/?p=programma