Dag Haagse Geschiedenis 8 april

      Geen reacties op Dag Haagse Geschiedenis 8 april

Poster_DVDHG17_A2.indd

 

 

Dag van de Haagse Geschiedenis

zaterdag 8 april 2017

Plein Den Haag van 11.00 – 16.00 uur

www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl

gratis toegang

Dol op Den Haag
Kom naar de Dag van de Haagse Geschiedenis op het Plein en deel je dol op Den Haag gevoel. Haal op het Plein kaartjes voor lezingen, stadswandelingen, boottochten, bus- en tramritten of bijvoorbeeld de Haagse Torenbeklimming. Neem op het Plein zelf een kijkje in de Loony Bin en luister naar de knotsgekke Haagse Toon Polygoon, vurige Flamenco, of de Amsterdamse Klezmer van de Shtetl Band. Kom een koekwaûs happen of haal een portie poffertjes en schilder je eigen hersenspinsels op een Rorschach-tas of laat zien hoe dol je bent op deze stad en maak het allermooiste Haagse stadsgeveltje bij het Haags Kinderatelier. Wronghel en Wei maakt de hele middag middeleeuwse muziek, je kunt ouderwets schommelen op de luchtschommels en de Stichting Tong Tong leert je hoe je vliegers kunt maken. De Stoomtreingroep Zuiderpark verzorgt ritjes op het spoor-je-wel-treintje, met tijdelijke rails op het Plein. Er is voor jong en oud veel te zien en beleven op en rond het Plein tijdens de Dag van de Haagse Geschiedenis 2017.

Hoe werkt het?

Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van de Dag van de Haagse Geschiedenis. Hier is de historische markt waar alle deelnemers in een kraam meer informatie geven over zichzelf en hun activiteiten en expedities. Op deze markt kun je de tickets halen voor alle expedities. Op de website: www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl en in het programmaboekje vind je alle activiteiten en expedities die de deelnemers aan de Dag van de Haagse Geschiedenis organiseren, hoe laat het begint en of het iets kost.

Let op: Als je mee wilt doen moet je altijd eerst een ticket halen op het Plein.

35 deelnemers en meer dan 70 activiteiten!
Iedere instelling organiseert zijn eigen activiteiten en expedities. Dit kan van alles zijn; exclusieve kijkjes ‘achter de schermen’ zoals een rondleiding door het gekkenhuis van het Haags Gemeentearchief, toegang tot monumenten of andere gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, stadswandelingen, spoorzoeken, fietstochten, boottochten, demonstraties, workshops, kinderactiviteiten, lezingen, quizzen, muziek, acts en ga zo maar verder. Alle activiteiten hebben uiteraard een verbinding met de geschiedenis van Den Haag. Op het Plein is van alles te doen voor kinderen én voor volwassenen. De activiteiten op het Plein zijn gratis, voor expedities worden soms kleine vergoedingen gevraagd.