A40 Hangar Noord

      Geen reacties op A40 Hangar Noord

Hangar Noord was gelegen aan de Noord zijde van het veld.

In deze hangar was de Basis Vlucht onder gebracht, met de S-14 als standaard vliegtuig. Verder waren hier ook de Harvards en de Beavers ondergebracht. Deze vliegtuigen werden ook gebruikt als trainingsvliegtuigen voor de maandvliegers.

Voor het sportbureau werd de hangar ontruimd voor bijzondere evenementen zoals internationale helikopter resque wedstrijden en regionale militaire volleybal wedstrijden. Eind 1961 begin 1962 werd de basisvlucht verplaatst na de meer centraal gelegen hangar A7. Na 1961 werd het 334 sqn hierin ondergebracht. Met o.a. Wingops. en een crewroom voor de vliegers. In de hangar werden werkplaatsen ingericht voor de propeller en motor afdeling, propeller balanceer shop, bandenshop, helikopter Hubb/hoist shop.

Toen in 1968 de basis een PPR status kreeg werd Ypenburg een slapende basis en het 334 squadron verhuisde naar Soesterberg. Nadat de vliegbasis Ypenburg in 1968 een slapende basis werd, werd de hangar door verschillende gebruikers gebruikt o.a. de voormalige onderdelen zoals de Tech. Squadron, het Bedrijfs Bureau, Cmd. Inwendige dienst, Bedrijfsveiligheid.

Tijdens de Reforcer oefeningen en Dessert Storm werd de hangar gebruikt als opslag en slaap gelegenheid voor de Amerikaanse troepen. Ook waren hier een paar maal de Int. Helikopter Seance Resque Meetings gehouden. De laatste grote bedrijvigheid in de hangar was in december 1990 voor de landelijke actie “Help de Russen de winter door”. Hier werd de hangar ruimte gebruikt voor opslag en transport gereed maken van de aangeboden goederen. Goederen werden per vrachtauto naar Rusland vervoerd.

Fokker heeft de hangar later gebruikt voor de revisie van de F-5 Freedom Fighters van de Deense en Noorse Luchtmacht.

A40

De foto laat zien dat uitgefaseerde Starfighters per Queen Marry worden afgevoerd

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *