A37 Parasectie

      Geen reacties op A37 Parasectie

In A37 Parasectie werden diverse type parachutes opgeslagen, gecontroleerd en opnieuw opgevouwen. Hier waren ook de parachutes opgeslagen van de eerste Parachutisten Club, zij waren nog niet in het bezit van eigen parachutes maar hadden deze van de Royal Air Force in bruikleen. Ook werden hier de remparachutes van de F-84F en F-84RF, F-104 en de F-5 opgeslagen. In A37-1 bevond zich een ruimte waar chemische vloeistoffen werden opgeslagen.

Als een van dit type vliegtuigen de remparachute bij de landing hadden gebruikt, dan koppelde de vlieger met een druk op de knop de parachute los. En werd de afgeworpen parachute door de basis brandweer weggehaald en hier bij de parasectie ingeleverd om opnieuw te worden opgevouwen voor hergebruik.Medewerkers: A.Oo. Bambacht; Sgt1. Schramma.

Na de operationele status van de basis werd het gebouw in gebruik genomen door een dependance van het DMKLu. W.O.4. Laboratorium voor vloeistof onderzoek. Vanaf 1983 is in het gebouw de fotosectie van de vliegbasis Ypenburg ondergebracht. De hoge toren werd door basis brandweer gebruikt als droogruimte voor hun slangen.

A37

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *