U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van HVBY. klik hier uw profiel te wijzigen of af te melden.

                                 

HVBY aanwezig op Dag van de Haagse Geschiedenis

Zaterdag 16 april van 11 uur tot 16 uur. HVBY staat tijdens dit evenement op het Plein in Den Haag met een kraam en de Buurtbios. Informatie en filmpjes dus. Musea, historische verenigingen en andere organisaties presenteren zich. Leuk voor kinderen! Gratis en het wordt mooi weer (was vorige jaren toch ook) zie: www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl.

Lees verder


Lesmap “Ypenburg 10 mei 1940” voor basisonderwijs

Voor de basisscholen op Ypenburg is er een lesmap gemaakt en verspreid. Hierin een lesbrief voor onderwijzers, het boekje “Ypenburg  10 mei 1940”, een plattegrond en een leerlingenwerkblad.

Lees verder


Herdenking 10 mei 1940 website

Speciaal voor de herdenking is een nieuwe website gemaakt met onder andere informatie over het programma. Zie website: Herdenking 10 mei 1940.

Lees verder


Lezing over De Slag om Ypenburg

Donderdag 21 april, Locatie: Curtiss Corner in het Piet Vink Centrum (Ingang Laan van Hoornwijck t/o de tramhalte)  Zaal open om 19.30 uur, lezing om start om 20.00 uur Het verhaal van De Slag om Ypenburg van 10 mei 1940 verteld door autoriteit op dit gebied, Bert Huijgen Toegang is gratis. Aanmelden voor de lezing via […].

Lees verder


Bezoek aan Nationaal Militair Museum, thema Ypenburg

Woensdag 25 mei. De dag duurt ongeveer van 9 tot 18 uur. Tijdens ons bezoek aan het NMM krijgt u een rondleiding met Ypenburg als aandachtpunt. Met natuurlijk de Slag om Ypenburg en de Vliegbasis. Verder krijgt u de kans om individueel het museum verder te verkennen. We vertrekken vanuit Ypenburg met auto’s. Reiskosten worden gedeeld. Toegang […].

Lees verder


HVBY op het Waterfestijn

5 juni van 11 tot 17 uur, evenemententerrein Böttgerwater Ypenburg Evenement met drakenbootraces, kramen, kinderactiviteiten, muziek, eten & drinken HVBY is aanwezig op het festijn met een kraam. Tevens is er die dag een wandeling met expats ter kennismaking met Ypenburg.

Lees verder


Unieke foto’s en films van opening vliegveld Ypenburg in 1936

Op woensdag 10 februari kregen wij Dolph Heyning op bezoek. Hij is de kleinzoon van Dirk Reinders. Zijn Oma mevrouw Reinders-Westerhuis legde op 11 juli 1936 de eerste steen voor het luchthavengebouw van vliegveld Ypenburg (zie foto). Dolph kwam op bezoek met het archief van zijn opa en oma. Dit archief bestaat uit fotoboeken, filmopnames […].

Lees verder


Om uw inschrijving te wijzigen, klik hier.