U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van HVBY. klik hier uw profiel te wijzigen of af te melden.

                                     

Lezing archeologie op Ypenburg en in Den Haag

Corien Bakker, stadsarcheoloog van Den Haag geeft op 22 mei een lezing over “Archeologie in Den Haag”. In 1998 zijn op het Ypenburgduin twee grafheuvels ontdekt uit de Steentijd met 42 skeletten van de eerste bewoners aan de kust van Holand. Naast deze belangrijke ontdekking zijn in Den Haag nog meer bijzondere vondsten gedaan uit die [...].

Lees verder


Mooie herdenking slag om Ypenburg

Op zaterdag 10 mei vond de herdenking van de slag om Ypenburg plaats. In aanwezigheid van o.a. enkele veteranen, burgemeester van Aartsen en Anouchka van Miltenburg, werden kransen gelegd bij het monument aan het ILSY-plantsoen. Leerlingen van basisschool de Vlieger lazen gedichten voor. Helaas vlogen er vanwege de slechte weersomstandigheden geen historische vliegtuigen over Ypenburg. [...].

Lees verder


Restauratie Verkeerstoren Ypenburg

Maandag 28 april is aannemer Burgy begonnen met de eerste aanzet tot de casco-restauratie van de verkeerstoren op de hoek van de Startbaan en de Verkeerstorenlaan in opdracht van BOEi. Ze verwijderen eerst de beplating om te zien hoe de staat van het gebouw is achter die platen. Verder wordt het dak van de toren gerestaureerd. Nu de [...].

Lees verder


Koninklijke onderscheiding voor Wil van Mil

Vrijdag 25 april ontving Wil van Mil in theater Diligentia uit handen van Burgemeester J. van Aartsen de versierselen van het lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding onder andere voor zijn jaren lange vrijwillige inzet voor een leefbaar Ypenburg, voor zijn promotie van Museum Ypenburg, en zijn inspanningen om bewoners van [...].

Lees verder